Posao u NIS-u za najbolje mlade talente

Bez autora
Feb 06 2013

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić i direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko potpisali su danas Protokol o saradnji, koji predviđa stručnu praksu i zapošljavanje studenata i učenika srednjih škola, stipendista i nagrađenih Fonda za mlade talente “Dositeja” u NIS-u. Protokol je potpisan na četiri godine i predstavlja dobar primer saradnje države i privrede.Korist od potpisivanja ovog dokumenta je obostrana jer će NIS svoje redove obogatiti najkvalitetnijim kadrovima i obezbediti praksu mladim talentima, koji će, s druge strane, imati priliku da dobiju zasluženo radno mesto.

Posao u NIS-u za najbolje mlade talenteMinistar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić i direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko potpisali su danas Protokol o saradnji, koji predviđa stručnu praksu i zapošljavanje studenata i učenika srednjih škola, stipendista i nagrađenih Fonda za mlade talente “Dositeja” u NIS-u.

Protokol je potpisan na četiri godine i predstavlja dobar primer saradnje države i privrede.

Marić je ocenila da je korist od potpisivanja ovog dokumenta obostrana jer će NIS svoje redove obogatiti najkvalitetnijim kadrovima i obezbediti praksu mladim talentima, koji će, s druge strane, imati priliku da dobiju zasluženo radno mesto.

Fond za mlade talente “Dositeja”, kako je podsetila, do sada je stipendirao više od 9.000 studenata.

Kravčenko je objasnio da je namera da se mladim talentima obezbedi praksa, mogućnost stručnog usavršavanja i započinjanja karijere u NIS-u, uz ocenu da potpisivanje ovog protokola potvrđuje napredak u saradnji te kompanije sa državom.

On je istakao da NIS posebno želi da stimuliše učenike i studente matematike, fizike i ruskog jezika i napomenuo da je u planu da se mladi talenti šalju u Rusiju na usavršavanje.

Za srednjoškolce koji pobede na takmičenjima iz matematike, fizike i ruskog jezika, kako je najavio, NIS će organizovati letnji kamp u Bečićima, gde će moći da steknu nova znanja i unaprede veštine.

Protokol o saradnji odnosi se na studente završnih godina osnovnih akademskih i master studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, studente završnih godina prvog, drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica EU, EFTA (Europen Free Trade Association), kao i vodećih svetskih univerziteta.

On obuhvata i učenike srednjih škola koji su postigli uspehe na takmičenjima u zemlji i inostranstvu koje podržava NIS.

Fond za mlade talente "Dositeja", u okviru Ministarstva omladine i sporta, do danas je nagradio i stipendirao više od 9.800 učenika srednjih škola i studenata.

Za finansiranje mladih talenata izdvojeno je približno 2,6 milijardi dinara, dok je NIS prošle godine za podršku razvoju nauke i mladih talenata opredelio više od 35 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik